2010/08/05

Onkelma

Tavaraa on tullu ostettua niin paljon, etta nytku tulin aatelleeks asiaa, ni en ymmarra mitenka selvian kottiin kaikkien naitte romppeitta kanssa!

Vaihtoehtoja on kaks:

Joko pistan 21killoo postissa tuleen Suomeen (postikulut 360e!!) ja maksan viela ihan tajuttomat tullimaksut ku paketti saapuu kottiin.
Toinen vaihtoehto on ostaa toinen matkalaukku (100e?), maksaa Finnarille toisesta laukusta ruumaan (60e) ja Japan Airlinesille (17e). Halvemmaks tulis toki toi uuen matkalaukun osto jne, mutta se vaatii jarjestelyja lentokentalla, koska pitaahan siita toisesta laukusta maksaa jossaki pain lentokenttaa. Eihan toi ees kuullosta ongelmalle, mutta tassa tulee se, etta minulle on jarkatty joku Lions memberi viemaan minut suoraan paikasta a paikkaan b, eika kaymaan valilla jossain ylimaksutiskeilla:D

Jos taas pistais sen paketin meneen, ni tavarat tulis vasta 2 viikon paasta kottiin, tullimaksut ois hirveet ja postikulut myos. Tosinnnn noista postikuluista uuen hostmaman isa maksais 300e, mika ois aika helpotus, mutta se ei vahenna tullikuluja! Alvit on kivat 23%! yhyy en tiia mita teen!

Taitaa kylla kaatua tohon toisen matkalaukun ostoon, koska en vaan naa mitaan hyvia puolia tossa paketin lahettamisessa muutaku saisin vahan sponssausta:D Huomenna kayaan lentokentalla kysyyn jos vois vaihtaa tohon lentolippuun yhen matkalaukun sijasta kaks matkalaukkua ja iskan pittaa soittaa Finnairille ja muuttaa se lippu. Sitte vaan matkalaukkua ostaan!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Jenni;
Tavarapaljous saattaa tosiaan yllättää!
Tarkistitko postituksen halvimman mukaan? Googlasin sanaparilla SAL SURFACE, ja Japanin postin joku sivu aukes sillä ekaksi. Siellä oli jotain aika hyvää infoa. Useammasta pikkupaketista sai alennustakin.
Yhden postituksen tulliton hinta pitäis olla alle 45.40e. Kuitit talteen, jos pitää todistaa.
Älä stressaa liikaa, vaan koeta nauttia vaan matkasta.

T: Mari

Kaksosten synttärit on muuten ensi keskiviikkona, joten kerkeät sopivasti vielä kakulle.

ienni kirjoitti...

Hei Mari!

Tavarapaljous yllatti kylla ihan 10-0! Paadyttiin tohon postipakettiin nyt sitte loppujen lopuks. Iska soitti Finnairille tanaan uudestaan ja nyt ne ei enaa annakkaan minun ottaa toista laukkua mukaan, tai antaisivat mutta maksais 600e!

Pistan tavarat siis postissa tulemaan ja vaikka postikulut on ihan tajuttomat, tahtoo isantaperhe maksaa koko lystin. Pitaa maksaa siis vaan tullit sitten kun paketti lajahtaa Helsinkiin.

Ja jee, onki ollu ihan ihmeellista ku ei oo nahny kettaan tuttuja pitkaan aikaan. Mirka ja Merikakin saa tuliaisia!