2010/08/06

Ihmeellisyyksia osa 1000000

Tanaan oli ihan kiva paiva; en murehtinu tavaroitani (paitsi heratessa....) ja kaytiin kavelemassa! Oonki oottanu oikeesti ihan vaan pelkkaa kavelya ympariinsa. Taallon hauska ku lentaa isoja ja pienia lepakkoja ympariinsa ja taa alue missa asun on tosi tuulinen. Tehtiin myos vanukasta, kaytiin shoppaan, ja paadyttiin siihen, etta minun tavarat lahetettaan nyt kuitenki paketissa kotia. Taa on ihan hullua, mitenka ne postikulut nopeimmalla toimituksella on 360e, ja minun ei tartte maksaa mittaan! Tyyliin olin polvillani lattialla ja kiittelin, ku pappa anto 300e ja hostmaman kaveri 100e! Kiva, etta joillekki on siunaantunu rahhaa vaikka toisille jakkaa.

Pakko listaa viela pari Suomesta eroavaa seikkaa tahan.
1. Taalla ihmiset pyytaa anteeks joka ihmeen ikisessa paikassa. Ku soittaa jollekki ja lopettaa puhelun ni "anteeks anteeks", joku avaa sulle oven "anteeks", oikeesti ihan joka kohassa! Joku ojentaa sulle jottain ni pyya siitaki anteeks.
2. Valokuvasessiot lapsista. En muista nyt ihan tarkalleen ikavuosia, millonka kayaan valokuvastudiossa lasten kanssa, mutta pojilla ja tytoilla juhlitaan tiettyja ikavuosia. Ihan vaan sen takia, etta lapset on pysyny elossa siihen asti. Ne vuodet oli jotain 3, 5 ja 7 pojilla, ja tytoilla vahan erit. Naa juhlii tommosia ihan pikkuasioitaki, vaikkei se pikkuasia oo etta on hengissa!
3. Kaikissa naissa perheissa missa oon ollu joka ilta hostpapa on juonu jottain alkomahoolia. Vaikka naa miehet kay toissa maanantaista lauvantaihin ja toihi lahetaan tosi aikasin ja illalla tullaan kottiin tosi myohaan, ni eiku kiljua kurkkuun.
4. Vanhat ihmiset kay suihkussa illalla ja toi nykynen mummo ihmetteli miten voin kaya aamulla suihkussa.
5. Kukkaa vanha ei ossaa enkkua sannaakaan. Lapset alottaa enkun opiskelun 7 luokalla, ja son niille vahan sama asia ku meilla ruotsi. Joko sita tahtoo opiskella tai sitte ei ollenkaan :~D Jos mina oisin japsi ois luultavasti jaany enkut samalle jamalle ku nytte ruotsi.
6. Ruokaa laitetaan ja valmistettaan monta tuntia. Tyyliin alotettaan joskus kuuelta ja ennen kasia ruvetaan syomaan! En tiia sitte, laittelisko naa naita ruokia niin kauan, jos mina en olis taalla?
7. Taalla Ubessa lahes jokasella on valkonen auto. Eka perhe kysyki, onko Kuopiolla joku oma autovari! Ja kaikki autot missa oon istunu (niitton miljoona!) on ollu Toyotoja. Toyotoja ja Suzukeja on taalla ainaki selkeesti eniten.
8. Telkkarimainoksissa esiintyy usein eri bandien jasenia. Arashi varmaan ykkosena. Ja naa mainokset on muutenki ihan hulluja! Yleensa jotkut tanssii ja laulaa samalla, sitte lopuks joku pittaa mainostettavaa tuotetta kaessa ja sanoo sen tuotteen nimen:D
9. Naa kaikki kayttaa aina Yahoo! Japanin translatoria ku tahtovat kaantaa jotain japanista enkuks.
10. En tiia missa ulkona on roskiksia, enka oo nahny yhtaan roskaakaan! Ainut on tainnu olla moottoritiella ollu kenka, mutta voiko sitakaan roskaks sanoa?
11. Aina udellaan mita urheilua harrastan! Tanaan kaytiin kattoon jotain ihme lajia, joka oli vahan niinku volleyballia, mutta pallon sijasta lyotiin semmosta putkee, jonka paassa oli hapsuja. En oo ikina nahny mittaan putkenlyonti pelia!
12. Taloissa on koristeelliset katot. Tosi japanilaistyyliset semmoset hmmm pittaa ottaa kuvvaa ja pistaa tanne, koska muuten on tosi vaikee selittaa!
13. Pyykit pestaan pikapesulla, ei mee ku joku vartti ja son siina.
14. Jokanen kulettaa pyyhetta mukanasa ja taloissa sisalla kaikkialla on pienia pahvisia rasioita, joissa on kasipaperia. Taallon oikeesti niin kuuma, etta kaikilla vaan hiki virtaa.
15. Viimesena hauskin juttu; aanet syodessa! Hirmunen ryystaminen ja maiskuttelu syotiin mita tahansa. Varsinki ku vedetaan udonia tai jottain keittoa. Meinaa aina naurattaa, koska Suomessa tammoset aanet ois ihan vitsilla tehty:D En ossaa ees pittaa semmosta aanta.
16. Kaikilla on semmonen seinakello, joka pittaa jottain aanta ku lyo tasan.

Siina joitain mita tuli nyt mieleen. Kuvien lisays menee muuten varmaan siihen ku tuun kottiin, koska tahan koneeseen en ainakaan saa kiinni kameraa D8 Kotona sitten kunnon kuva plajays! Ja kamerasta tuliki mieleen, etta naytto hajos! Onneks on yha kannykka ja videokamera jolla ottaa kuvia.

Hyvvaa synkkaria Irma8)!

Siina nyt jotain.

2 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Ihan ihme et ne oikeesti makso postikulut!!?? Oot kyl tosi onnekas, ekanakin säästy ihan sikana ja todisui ettei ystävällisyys ole kadonnut minnekkään tästä maailmasta.
Voi EI, tiedätkös emme ole muistaneet juhlia että pikkuset on yhä elossa :D Tuo anteeksi pyytely on siellä kyl tosi tärkeetä, ihan iteensä pelottas kun ei tietäs millon pyydellä anteeksi (ehkä jos vaan joka väliin sönköttäs). Minne ovat kadonneet roskat? joko ne oikeesti ei tiputa roskaakaan maahan (josta sulla olis opittavaa) tai sit ne aina pistää roskat poskeensa jos sellainen sattuu käteen XD Ihme ruokailu tavat, kai se kuuluu asiaan.
Äläkä murehi tavaroita liikoja eiköhän ne perille pääse, kyl se homma sujuu.

ienni kirjoitti...

Miia: Nain on, maanantaina paketti postiin ja heia rahat kehhiin!

Ja mietin ittekki niita roskia tosi ussein etta missa non, ku ei nay ku korkeintaan moottoritiella kenka:D Ja kuules en oo taalla viela yhtaan roskaa maahan heittany! Paitsi yhen hintalapun, mutta sita ei lasketa :~D

Jos ne tavarat ei tuu perille niin o____o Joku saa maksaa ne!